Pages

Monday, July 10, 2017

Honda . RS150R


Perkongsian tentang jentera RS150R yang telah diabadikan didalam blog ini, sebab blog sudah "bersawang" lama tak update.


Nak story cket tentang moto ini, first sekali moto ini adalah keluaran Honda yang mempunyai capacity engine 150cc DOHC (2 cam). So sebelum ini dah pakai 2stroke tiba-tiba tukar ke 4stroke, 1st impression kat moto RS150R ni "MANTAP" gak la sebab moto ni cun top dpt gak la 146 smpi cutoff nye. Tapi kena kerah sikit la moto ni, sebab bila dah dpt top speed boleh eksyen(gempo je lebih). 


Nak laju pun kemana je pun kan?... so sebelum ni keje kat KL syok gak la ride moto ni dari Putrajaya ke KL, badan pun tak letih. Paling best tentang moto ni la kan, sebab "SENYAP" tu paling aku suka. Selain tu, moto ni tinggi gak la macam naik Yamaha 125Z(sebab dulu dah pakai) 



Nak cerita bebanyak pun aku bukan taw sangat pasal moto ni, yang taw bawak je... wakakaka... so apa yang aku bole buat saja share pic moto aku, kat luar tu ramai gak la moto lawa-lawa, syok tengok kat insta moto RS150R korang lawa. 






P/S: tengah takda keje tu yang snap pic ni, sebab lama tak pegang kamera so harap mohon maaf segala kekhilafan. MATRIYE!.









Search

 

Google+ Followers

Powered by Blogger.

Follow by Email

Followers